Szalonna nélküli túrós csusza csokoládé

a magyar desszertséf újítása


forrás: Jakabfi Dávid - JD Cukrászda

A magyar desszertvilág új csillaga lehet a túrós csuszából készült csokoládé, amelyet Jakabfi Dávid, a nagykanizsai JD Cukrászda mestere álmodott meg. A fehércsokoládés édesség videós bemutatója során a séf azt kérdezte a közönségtől, hogy szalonnás vagy szalonna nélküli változatot preferálnának-e. Bár az ötlet egyelőre kísérleti stádiumban van, nem kizárt, hogy a jövőben az ínyencek polcaira is eljuthat.

Dubaji csokoládé: hazai siker globális visszhanggal

Jakabfi Dávid már korábban is bizonyította, hogy kreatív desszertötletei világpiaci sikereket érhetnek el. A „dubai csoki” néven ismertté vált édesség, amely ropogós kadayif tésztát, pisztáciakrémet és tahinit tartalmaz, nemcsak itthon, hanem nemzetközi szinten is óriási népszerűségre tett szert. Az aranyrúdra emlékeztető, 800 grammos különlegesség a luxus édességek kategóriájában igazi szenzációnak számít.

Hagyományos magyar ízek modern csokoládéköntösben

A túrós csusza csokoládé mellett Jakabfi Dávid célja, hogy a tradicionális magyar ízeket újraértelmezve mutassa be a világnak. A Rigó Jancsis macaron, a zserbós és túrógombócos csokoládék, valamint az őrségi tökmagolajos-málnás bonbonok is a hazai hagyományok modern desszertvariációi közé tartoznak. Ezen kívül a műhely újításai között szerepel puffasztott rizses, popcornos és chipses csokoládé is, melyek a kreatív termékfejlesztés irányát képviselik.

A jövő: magyar ízek globális porondon

A nagykanizsai cukrászműhely célja, hogy a magyar gasztronómia különlegességeit világszinten is elismertté tegye. A túrós csuszás csokoládé akár egy új trend alapja is lehet, hiszen a dubai csoki példája már bizonyította, hogy az egyedi ötletek képesek meghódítani a világ édességkedvelő közönségét.

A dubai csoki sikere után a magyar ízekre szeretnénk összpontosítani. Így táblás formában nagy sikere van a napokban bemutatott csokoládéba burkolt Rigó Jancsis macaronnak, és igen kedvelt az étcsokoládé karamellel és ropival, a karamellás tejcsokoládé ropival, az egész mogyorós ét-, tej-és fehércsokoládé” – árulta el Jakabfi Dávid.